.

Maak jouw buurt hartveilig: start een buurtactie

Wat is er fijner dan dat je woont in een buurt die hartveilig is! Daar kun jij voor zorgen door samen met jouw buurt een inzameling te starten voor een buurt AED. Doe je mee? Maak je buurt hartveilig!

In 30 dagen een buurt AED met Hartvoordebuurt

Op Hartvoordebuurt haal je in 30 dagen samen met je buurt geld op voor een AED met buitenkast en 8 jaar service en onderhoud + de keuze voor een verzekering. Met meer AED’s in woonwijken, worden meer levens gered!

Meld vandaag je buurt aan voor de actie

Hartvoordebuurt is een crowdfunding platform opgezet in samenwerking met onze leverancier. Het biedt het voordeel dat je geen fysiek geld hoeft te verzamelen, waardoor je gemakkelijk kunt zien hoe dicht je bij je doelbedrag bent. Buurtbewoners hebben de zekerheid dat ze hun geld terugkrijgen als het doelbedrag niet wordt bereikt. Deze actie wordt beheerd door onze leverancier Fuego, en bij goedkeuring ontvang je financiële steun van ons. Een 8-jaars onderhoudscontract is ingebegrepen.

Wat is er nodig om een actie te starten?

  • Een enthousiaste initiatiefnemer in de buurt is die de actie trekt (kan ook een groepje mensen zijn);
  • Een locatie waar de AED kan worden opgehangen (regel dit vóór de start van de actie);
  • Maak tijd om veel reclame te maken op social media en de wijkkrant. Zorg voor poster en ga flyeren. 
Actie starten? Neem contact op voor advies

Niet alleen een AED nodig, maar ook burgerhulpverleners in de wijk!

De AED is er! Nu is het natuurlijk belangrijk dat in geval van nood ook mensen in de buurt weten hoe de AED gebruikt moet worden.

  • Vraag bij je actie iedereen in je buurt met een geldig reanimatiediploma (bijv. BHV-ers, EHBO-ers) om zich aan te melden bij www.hartslagnu.nl en hun beschikbaarheid daar op te geven;
  • Volg een reanimatiecursus;
  • Als je donateurs en/of de buurtbewoners een reanimatiecursus willen volgen (waarin ze ook leren hoe ze de AED moeten bedienen), kan je ze verwijzen naar onze webshop. Hier vind je de actuele cursusdata.

Gratis cursus voor 6 buurtgenoten

Bij elke nieuwe AED met buitenkast die met onze hulp geplaatst is, kunnen wij je 6 gratis cursusplaatsen aanbieden. Cursussen op locatie kunnen we in overleg organiseren.

Feestje als het gelukt is?

Denk ook eens aan het organiseren van een feestje als de AED er hangt, om je donateurs te bedanken. Dit is goed voor het draagvlak in je wijk en de onderlinge contacten. Wil je dat iemand van ons iets vertelt? Vraag het gerust
Stuur ons foto's van de AED als die hangt of van het feestje. Wij plaatsen graag een berichtje op onze social media om andere wijken te inspireren!

BuurtAED's: afloop onderhoudscontract

Bij een buurtAED (via de Hartstichting/ProCardio) zit een 5 jaarsonderhoudscontract. Na afloop van die 5 jaar moet je electroden/batterijen zelf betalen, tenzij je een nieuwe crowdfunding actie begint. Dit kan eventueel ook via onze eigen leverancier. Het is dan goedkoper dan via BuurtAED omdat wij de praktische handelingen op ons nemen en onze vrijwilligers dat gratis doen. Meer informatie: 

Let op: voor batterij en electroden, gaat dit aanbod van 5 jaar ervan uit dat je instapt met een goed werkende AED (met recente batterij/electroden (meestal gaan die dan nog een jaar mee)). Heb je het BuurtAED contract laten verlopen en stap je pas in als er wat verlopen is, dan krijg je een nieuwe batterij en nieuwe electroden, maar die dekken dan feitelijk slechts de komende 4 jaar. 

Hier kun je een handleiding downloaden voor wat te doen als je BuurtAED onderhoudscontract dreigt of is afgelopen: 

Aflopen onderhoudscontract BuurtAEDs
Uitleg en handleiding over hoe te handelen als je BuurtAED contract is afgelopen.
Aflopen onderhoudscontract buurtAED.pdf (195.26KB)
Aflopen onderhoudscontract BuurtAEDs
Uitleg en handleiding over hoe te handelen als je BuurtAED contract is afgelopen.
Aflopen onderhoudscontract buurtAED.pdf (195.26KB)


 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn