.

Aanmelden van jouw AED in de gemeente Amersfoort

Jouw AED maakt Amersfoort hartveilig! Heb jij een AED in huis? Meld deze dan aan voor openbaar gebruik. Jij redt er levens mee!

Als jij je AED aanmeldt bij ons netwerk, wordt deze door burgerhulpverleners opgehaald als er in de buurt van jouw locatie een melding van een hartstilstand is. De burgerhulpverlener die de AED ophaalt brengt hem ook terug. 

Meer informatie over je AED aanmelden bij HartslagNu


Wat zijn de voorwaarden om een AED aan te melden?

Wil jij jouw AED aanmelden bij HartslagNu zodat deze ingezet kan worden door burgerhulpverleners? Dat kan! Dit zijn de voorwaarden:

  • AED moet direct bereikbaar en inzetbaar zijn tijdens de door jou opgegeven dagen/tijden;
  • AED bij voorkeur buiten hangen. Voor binnenshuis geldt (a) op de begane grond en (b) in de eerste ruimte na binnenkomst;
  • AED mag niet in een auto liggen;
  • Géén mobiele AED die op ongeregelde tijden op andere plaatsen wordt ingezet.


Hoe meld ik mijn AED aan?

Zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt bij het aanmelden:

  • De naam en andere gegevens van de beheerder; incl. zijn mobiele nummer en e-mailadres;
  • Het locatie-adres van de buitenkast;
  • Merk en type AED;
  • Verloopdatum van de electroden;
  • Verloopdatum van de accu;
  • Een exacte omschrijving van de plaats van de buitenkast. U kunt ook foto's plaatsen van de locatie van de AED. 

Is jouw AED dag en nacht beschikbaar dan kun je in het account aangeven of er een beveiliging op de AED-kast zit. Wanneer dit het geval is zet je de beveiligingscode erbij in het account zodat wij deze kunnen meesturen bij meldingen.
Wanneer jouw AED niet 24/7 beschikbaar is, geef dan de juiste beschikbaarheidstijden door. Zo voorkomen we dat burgerhulpverleners voor een gesloten deur staan.

Mijn AED aanmelden


Gratis buitenkast als je je AED beschikbaar maakt

Als je al een AED hebt of een nieuwe AED aanschaft en je wilt die naar buiten brengen en dag en nacht beschikbaar stellen via HartslagNu voor onze burgerhulpverleners, dan krijg je van ons een gratis buitenkast. 

Dit zijn de voordelen:

  • de buitenkast wordt door onze vrijwilligers gratis geïnstalleerd;
  • Je krijgt 6 gratis cursusplaatsen voor een reanimatiecursus;
  •  Extra cursisten die zich ook aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu krijgen hun cursusgeld op verzoek terug;
  • Jouw AED maakt Amersfoort hartveilig!

Wanneer kom je in aanmerking voor een gratis buitenkast?

  • Het gaat om een locatie binnen de gemeente Amersfoort;
  • De buitenkast is dag en nacht toegankelijk voor onze burgerhulpverleners, zonder te hoeven aanbellen;
  • Er is niet binnen 250m loopafstand al een andere 24/7 toegankelijke AED. Klik hier voor een overzicht waar zich op dit moment AED's bevinden;
  • Je installeert de buitenkast binnen 4 weken na ontvangst en meldt de AED binnen 2 weken na plaatsing in de buitenkast aan bij het oproepsysteem HartslagNu;
  • De buitenkast wordt niet met een slot afgesloten, slechts met een breekzegel;
  • Je tekent een overeenkomst met het netwerk. Dit is tevens de aanvraag.
AED buitenkast met bovenplaat


Aanvraagformulier gratis buitenkast

Dit aanbod geldt zolang er voorraad is. Bij meer vraag dan aanbod bepaalt het reanimatienetwerk de prioriteit van de locaties en wijst toe. Daarbij zal er prioriteit kunnen worden gegeven aan niet-commerciële partijen die zelf moeilijk een buitenkast kunnen betalen.

Ik heb een Philips HS-1 AED, wat nu?

Een van de veel verkochte AED's in Nederland is de Philips HS-1. Wij krijgen vaak de vraag of deze AED geschikt is voor plaatsing in een buitenkast. Ons is geadviseerd dat de HS-1 minder geschikt is voor buitenplaatsing omdat de minimum vereiste temperatuur te laag is. In ons netwerk hangt sinds enige tijd één onverwarmde buitenkast met een Philips HS-1 er in. Deze hangt wel aan een verwarmde gevel van een woning. Ondanks vorst werkt deze AED nog steeds. Als u de kast op een beschutte plaats hangt met een verwarmde buitenkast op een verwarmde buitenmuur, verwachten wij dat de risico's voor de AED beperkt zijn. Uitsluiten kunnen wij deze risico's echter niet.

Jouw openbare AED wordt gemarkeerd door ons

Onze ervaring is dat AED’s nauwelijks worden gestolen, maar is niet uit te sluiten. In 7 jaar tijd zijn er twee AED's gestolen, waarvan één AED in een kast met een slot zijn. Bovendien is één AED weer teruggekomen.

Alle AED's in ons netwerk zijn gemarkeerd

Wij markeren onze AED's met RN Amersfoort met niet uitwisbare zwarte en UV-stift. Ook kan er een RNA of SRO nummer opstaan.
Al onze AED's zijn geregistreerd bij de fabrikant. Als de AED als gestolen is geregistreerd bij de fabrikant is de AED onbruikbaar. Deze zal onafgebroken blijven piepen totdat de status gestolen is verwijderd uit onze systemen.

Check of jouw opstalverzekering de AED dekt tegen verlies en diefstal en welke voorwaarden hieraan zitten. U kunt ook een aparte AED verzekering afsluiten bij onze leverancier Fuego.

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn