.

Aanschaffen van een AED door een VvE

Je woont in een appartementengebouw. Wat is het dan een veilig gevoel als er een AED in jouw gebouw is, zodat in geval van nood er snel gestart kan worden met reanimeren. 

De meeste VvE's die wij adviseren schaffen een AED aan uit eigen middelen van de VvE of starten een buurt AED-actie via hartvoordebuurt.nl onder de eigen leden en/of de omliggende straten. 

Wat kost een standaard AED?

Een goede standaard AED kost ongeveer €1.600 (na aftrek van onze subsidie zolang deze strekt). Dit is inclusief 1x vervangen van de batterijen/electroden. Hiermee kun je 8 jaar vooruit. Kun je de onderhoudskosten jaarlijks betalen uit het VvE-budget, dan hoef je uiteraard niet in een keer voor 8 jaar te financieren. 

Welke AED wordt geadviseerd voor een appartementengebouw?

Er zijn in Nederland tientallen types AED te koop. Wij hebben een standaard versie uitgezocht voor Amersfoort. Klik hier voor meer informatie over welke AED wij adviseren.  Elke andere AED kan ook worden aangeschaft. Let er wel op dat deze buiten kan worden gebruikt (minimumtemperatuur eis).

Hang de AED op een plek die dag en nacht bereikbaar is

Wij adviseren de AED in een buitenkast op te hangen op een voor iedereen dag en nacht toegankelijke plek. Zo dekt de AED ook de omgeving af en kunnen burgerhulpverleners erbij. De buitenkast kost ongeveer €500. De kast is vandalisme bestendig en verlicht/verwarmd. Wij adviseren de buitenkast niet af te sluiten. Dit belemmert een snelle hulpverlening te veel, terwijl het risico op diefstal/vandalisme gering is.  Lees er meer over in de AED-regelingen

Neem contact met ons op voor advies

Mail naar info@reanimatienetwerk-amersfoort.nl of WhatsApp ons op 06 22 09 91 80.

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn