.

Doe mee, en word vrijwilliger in Amersfoort!

Ons netwerk is een burgerinitiatief en draait geheel op onbetaalde vrijwilligers.
Wij zoeken voor verschillende activiteiten mensen die ons willen helpen. Hier vind je meer informatie over wat het precies inhoudt. Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je eraan wilt besteden.

Onze vrijwilligers

AED controleur

AED controleur

Positie AED controleur

Over Het gaat om het regelmatig controleren van AED’s of eenmalige controle na een inzet of storing van een AED. Je kunt dit doen in jouw directe omgeving bij een wandeling of als je de hond uitlaat. Je kunt zelf bepalen wanneer je langs loopt. De AED's die wij controleren hangen allemaal in buitenkasten die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Je hoeft niet te kunnen reanimeren!

Technische mensen

Technische mensen

Positie Technische mensen

Over We zoeken uitbreiding van ons technisch team, want we zoeken handige doe-het-zelvers die kunnen helpen bij het ophangen van buitenkasten of kleine reparaties. Het kan ook zijn dat onze AED-controleurs een probleem met een buitenkast hebben waar ze zelf niet uitkomen. Uiteraard krijg je de onderdelen van ons. We vragen wel je eigen gereedschap te gebruiken. Voor sommige werkzaamheden maakt het niet uit wanneer die gebeuren, en kun je dus je eigen tijd indelen. Voor andere werkzaamheden moeten afspraken worden gemaakt met de gebouweigenaar i.v.m. toegang tot het gebouw.

Promotiemedewerker

Promotiemedewerker

Positie Promotiemedewerker

Over Regelmatig laat het Reanimatienetwerk zich zien bij bijvoorbeeld wijkbijeenkomsten, veiligheidsbijeenkomsten, Amersfoort Aangenaam voor nieuwe inwoners.We zoeken daarvoor mensen die het leuk vinden om te vertellen over Reanimatienetwerk Amersfoort en waarom dat zo belangrijk is. Wij leveren de standmaterialen (folders, banner, etc.). Je bepaalt per keer of je tijd en zin hebt om ons te helpen. Er staan meestal tenminste 2 mensen van het netwerk op een bijeenkomst. Vaak ook een bestuurslid. Je spreekt mensen aan en beantwoordt hun vragen. Het levert vaak leuke gesprekken op. Uiteraard helpen we je bij de meest gestelde vragen.

Wijkcoördinator

Wijkcoördinator

Positie Wijkcoördinator

Over Wij willen in Amersfoort in elke wijk een of meer wijkcoördinatoren hebben. Jij bent onze ogen en oren in de wijk. Als wijkcoördinator help je ons jouw wijk hartveilig te maken. Jij checkt of er genoeg burgerhulpverleners zijn. En heeft jouw wijk voldoende AED's. Jij denkt dus namens jouw wijk mee hoe we jouw wijk hartveilig kunnen maken en houden. In sommige wijken is er ook contact met andere wijkorganisaties en de wijkagent.

Praktische informatie

Gratis reanimatiecursus

Iedere vrijwilliger kan bij ons gratis jaarlijks een basis- of herhalingscursus reanimatie volgen. 

Geen lange vergaderingen, maar snelle communicatie

Wij hebben meerdere whatsapp groepen voor onze vrijwilligers waarin wij communiceren. Voor spoedklussen (bijv. controle na inzet van een AED) kunnen we je ook mobiel bellen of direct whatsapp-en/SMS-en. 

Vrijwilligersavond om up to date te blijven

Wij organiseren regelmatig een vrijwilligersavond waarin we vertellen over ontwikkelingen in het netwerk en waarin vrijwilligers ervaringen kunnen uitwisselen.

Verzekerd via de collectieve verzekering

Al onze vrijwilligers zijn verzekerd via de collectieve verzekering van de gemeente Amersfoort, welke door in de Buurt033 is afgesloten. Deze verzekering is bedoeld als aanvulling op je bestaande verzekeringen. 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn