Help mee om Amersfoort 'hartveilig' te maken!

Welkom

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort beheert en onderhoudt het netwerk van burgerhulpverleners en publiek beschikbare AED's in de gemeente Amersfoort, in samenwerking met de ambulancedienst RAVU, de gemeente Amersfoort en het oproepsysteem HartslagNu. Wij werken op basis van een overeenkomst met de gemeente Amersfoort en de ambulancedienst. Onze burgerhulpverleners worden via de 112-meldkamer ambulancezorg opgeroepen. Wij zijn een burgerinitiatief zonder structurele overheidssubsidie.

Ons doel is heel Amersfoort Hartveilig te maken. Dit doen we door er naar te streven dat overal in Amersfoort binnen 6 minuten (zgn. 6-minutenzones) na een 112-melding van een hartstilstand onze burgerhulpverleners met de reanimatie beginnen en een AED aansluiten. Hiermee overbruggen wij de tijd tussen de 112-melding en de aankomst van de eerste ambulance. Wij doen dit samen met de first responders van brandweer en politie met wie wij samenwerken. Vaak zijn onze burgerhulpverleners als eerste ter plaatse omdat ze letterlijk om de hoek bij het slachtoffer aanwezig zijn als de oproep van de 112-meldkamer (via HartslagNu) komt. Zo vergroten wij de overlevingskansen substantieel. 

Kijk voor meer details naar het menu onderdeel "Netwerk". 

Kijk voor de meest recente AED-dekkingskaart  hier: Dekking 

Hoe kom ik aan de code van een AED buitenkast? Kijk hier.Coronavirus update (22 juni 2020)

Door de daling van het aantal besmettingen is het Covid-19 protocol van maart 2020 niet langer op alle situaties van toepassing.

NIEUW TIJDELIJK REANIMATIEPROTOCOL VOOR BURGERHULPVERLENERS 

Heeft u zelf als burgerhulpverlener (of een van uw huisgenoten) klachten of is er sprake van een positieve testuitslag op Covid-19, dan vragen wij u niet te reageren op een reanimatie-oproep. U zou immers anderen kunnen besmetten.

Voor slachtoffers zonder verdenking van Covid-19 geldt het normale reanimatieprotocol zoals u dat geleerd heeft bij de cursus. Het is verstandig dat er maar 2 burgerhulpverleners bij het slachtoffer zijn. Na afloop uw handen goed schoonmaken en ontsmetten bij een van de hulpverleningsvoertuigen. 

Bij een vermoeden van Covid-19 bij het slachtoffer geldt: open de luchtweg niet en ga niet boven het hoofd van het slachtoffer naar ademhaling luisteren of voelen, ga niet beademen, dek de neus en mond van het slachtoffer af met een doek of mondmasker. Geef wel borstcompressie en sluit zo snel mogelijk een AED aan. 

Lees hier verder voor de details: www.reanimatieraad.nl/coronavirus-en-reanimatie


Wilt u ook meehelpen Amersfoort 'hartveilig' te maken?

Ja, met een AED


Ik heb een AED en wil deze aanmelden bij HartslagNu


Ik wil een AED aanschaffen en deze aanmelden


Ik heb al een AED en wil een gratis buitenkast


Ik wil een buurt AED actie starten
Ja, als vrijwilliger


Ik kan al reanimeren en wil mij aanmelden als burgerhulpverlener


Ik kan nog niet reanimeren en wil een cursus volgen


Ik wil niet reanimeren maar wel anders helpen
Ja, met geld of andere sponsoring

 


Eenmalige donatie


Donateur worden


Als sponsor in natura of in geld
BURGERHULPVERLENERS:  tips over een oproep

Andere websites van ons netwerk

Digitaal handboek voor Amersfoortse burgerhulpverleners:  https://stichtingrna.net

Webshop reanimatiecursussen (met cursusdata)  https://www.reanimatiecursus-amersfoort.nl


 E-mailen
Bellen
Map
Info