Help mee om Amersfoort 'hartveilig' te maken!

Persberichten


Terug naar overzicht

14-03-2018

Twee donaties voor het Reanimatie Netwerk

Twee donaties voor Reanimatie Netwerk

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort ontving vanuit de ING-actie “Help Nederland Vooruit” een donatie van 1500 euro die de stichting in zal zetten voor het opleiden van burgerhulpverleners reanimatie. Daarnaast werd van een zorgstichting een donatie van 15.000 euro ontvangen waarmee 5 nieuwe AED’s aangeschaft kunnen worden die in de openbare ruimte geplaatst gaan worden om zo een dekkend netwerk in Amersfoort te realiseren.

Hiermee komt het doel van de stichting om in Amersfoort minimaal 1500 burgerhulpverleners met geldig reanimatiecertificaat en 150 AED’s die 24 uur per dag beschikbaar zijn steeds dichterbij. Voor het aantal AED’s zijn we op weg naar de 100 aangemelde AED’s waarvan zo’n 60% 24 uur per dag beschikbaar zijn. Het wachten is nu op de subsidie van de gemeente waartoe de gemeenteraad bij de begrotingsbehandeling besloten heeft zodat buitenkasten aangeschaft kunnen worden om meer AED’s, die nu nog bij bedrijven en instellingen binnen zijn, naar buiten te brengen.

Zorgen over aantal inzetbare burgerhulpverleners.

Toch zijn er nog wel zorgen, voorzitter Henk Pijper zegt daarover: “We zien dat er nog steeds onvoldoende burgerhulpverleners zijn met een geldig reanimatie-certificaat en dat door het verlopen van het reanimatiecertificaat na 2 jaar er maandelijks zo’n 50 certificaten verlopen waardoor deze mensen niet meer opgeroepen mogen worden.” Mogelijk ligt de oorzaak daarvan in dat de burgerhulpverleners na de herhalingscursus hun gegevens in het systeem van HartslagNu niet aanpassen. Daarom roept Pijper alle burgerhulpverleners op om de gegevens op HartslagNu.nl te controleren en zo nodig aan te passen.

En natuurlijk blijft de stichting op zoek naar nieuwe burgerhulpverleners reanimatie op de website van de stichting reanimatienetwerk-amersfoort.nl is te vinden waar en wanneer er cursussen en herhalingscursussen gegeven worden. Voor een klein bedrag dat soms ook nog door uw zorgverzekering vergoed wordt, bent u in staat en oproepbaar om een leven te redden.

 20180314 Persbericht RNA - Twee donaties.pdf


Terug naar overzichtE-mailen
Bellen
Map
Info