.

AED-controleurs worden of ons anders helpen

AED-controleurs

Wij proberen aan iedere AED in een buitenkast die vanaf de openbare weg toegankelijk is een AED-controleur te koppelen. Een AED-controleur loopt maandelijks langs en kijkt of de AED/kast nog in orde is. Ook krijgt hij/zij het verzoek om na een alarmering waarbij de AED is opgeroepen te controleren of de AED is opgehaald en teruggebracht. Wij doen dit om zoveel mogelijk te waarborgen dat de AED's in ons gebied ook inzetbaar zijn. Deze controle komt bovenop de controle van de beheerder van HartslagNu. Wij hebben namelijk geconstateerd dat er nogal wat AED's waren die feitelijk niet gecontroleerd werden. 

Als je regelmatig buiten loopt, bijv. om je hond uit te laten, "adopteer" dan een AED op je route en meld je aan als AED-controleur.

Om AED-controleur te worden hoef je niet te kunnen reanimeren. Wij vertellen je waar je op moet letten en hoe je kunt rapporteren als er iets aan de hand is. Zo help je mee het netwerk van AED's in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen inzetgereed te houden.

Meer info over het worden van controleur: mail naar wijken@reanimatienetwerk-amersfoort.nl


Ons anders helpen

Wij hebben ook andere vrijwilligers, zoals vrijwillige monteurs voor het installeren van nieuwe AED's en het onderhouden van bestaande AED's, reanimatie-instructeurs, een organisator van cursussen, een social media redacteur, bestuursleden, leden kascommissie, wijkcoördinatoren, stand bemensing bij evenementen, etc. Wij kunnen vaak nieuwe vrijwilligers gebruiken. Meer info? info@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Naar menu handboek

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn