Help mee om Amersfoort 'hartveilig' te maken!

Reanimatie/AED cursussen voor burgerhulpverleners

Reanimatie/AED cursussen worden door vele partijen gegeven, zowel in de non-profit als in de commerciële sector. Let er wel op dat de cursus geschiedt volgens de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het maakt ons niet uit waar u de cursus volgt, als u er maar een volgt (en het liefst daarna burgerhulpverlener wordt!). Onze cursussen zijn gericht op het worden van burgerhulpverlener in Amersfoort, maar u kunt ook deelnemen als u dat niet wilt.

Eigen cursussen

Wij organiseren zelf basiscursussen en herhalingscursussen reanimatie/AED voor burgerhulpverleners. Deze worden georganiseerd in samenwerking met Het Rode Kruis, afdeling Eemland/Amersfoort, en vinden plaats in het Rode Kruisgebouw, Columbusweg 30 te Amersfoort. Wij geven deze cursussen met name om nieuwe burgerhulpverleners te krijgen voor ons netwerk in Amersfoort. Wij vragen u dan ook, nadat u de cursus met succes heeft doorlopen, om u als burgerhulpverlener aan te melden. Doet u dat binnen 7 dagen na de cursusdatum als burgerhulpverlener in Amersfoort en zendt u een mail naar databeheer@reanimatienetwerk-amersfoort.nl, dan betalen wij u bij de meeste cursussen Eur 10 van het cursusgeld terug. Kijk in de cursusagenda of dit geldt voor de cursus die u wilt boeken.

Nieuw: wij hebben nu ook, op verzoek, volledige online herhalingscursussen. U oefent op een pop thuis. Toetsen van kennis en vaardigheden geschiedt geheel online. Wel zo veilig! Wij doen dit om de achterstanden in te lopen ontstaan door het uitvallen van de reguliere cursussen als gevolg van de Corona lock down. Deze cursussen zijn alleen bestemd voor burgerhulpverleners uit de gemeente Amersfoort.

Kijk voor de cursusdata en om te boeken:  https://www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

 

Wij zijn reanimatiepartner van de Hartstichting en gebruiken de materialen van de Hartstichting (details). Deze cursussen volgen de laatste richtlijnen van de Reanimatieraad en onze instructeurs zijn dienovereenkomstig gecertificeerd.

U hoeft niet in Amersfoort te wonen of te werken. De cursussen staan voor iedereen open. U moet wel kunnen knielen en gewicht op uw polsen kunnen zetten. Kunt u dat niet op de cursusdag, dan kunt u de cursus wel volgen, maar kunnen wij u niet certificeren. Om daadwerkelijk te kunnen reanimeren moet u dit namelijk kunnen

Data, boeken en betalen

U kunt onze cursusdata bekijken, boeken en betalen via onze webshop (www.reanimatiecursus-amersfoort.nl). Hier vindt u ook de prijzen.

Uw aanmelding is pas definitief na ontvangst van de betaling. Betalen is alleen via IDEAL mogelijk. Heeft u geen IDEAL, dan kunt u contact opnemen met onze penningmeester via  penningmeester@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Locatie en tijden

De cursussen zijn in beginsel altijd van 19:00-23:00 uur (basiscursus) of van 19:00-21:30 (herhalingscursus) op een doordeweeksedag. Wij verzoeken u een kwartier tevoren aanwezig te zijn. De cursuslocatie is in principe het Rode Kruisgebouw, Columbusweg 30 te Amersfoort (in de wijk Kruiskamp): kijk voor de exacte lokatie hier  https://goo.gl/maps/gjBaCYnpicx  Gratis parkeren op straat en aan de zijkant van het gebouw op eigenparkeerterrein (laat de ambulancegarages vrij!). Fietsenklemmen naast de voordeur. Daar is ook plaats voor een scootmobiel. De cursus vindt plaats op de 1e etage; er is geen lift.

Check aub altijd zorgvuldig uw bevestigingsmails. Soms organiseren wij cursussen op afwijkende locaties en tijdstippen. Deze staan altijd in het aanmeldingsproces en in uw bevestigingsmail.

Mailinglijst voor nieuwe cursusdata

Geen (geschikte) cursusdatum gevonden of is alles vol, dan kun je jouw e-mailadres op onze mailinglijst plaatsen. Je krijgt dan bericht van nieuwe cursussen. Je kunt je altijd uitschrijven en we gebruiken de e-mailadressen niet voor iets anders.

Je kunt je hier inschrijven voor mailtjes over nieuwe cursusdata: KLIK HIER

Cursusvoorwaarden

Voor onze cursussen gelden de RNA cursusvoorwaarden (klik op de link) .

Door aanmelding bent u de cursusprijs verschuldigd, tenzij de cursus niet doorgaat of u zelf (of wij) tijdig voor een vervanger zorgen. Wij maken namelijk al kosten op basis van voldoende aanmeldingen. Afzeggen zonder vervanger of niet verschijnen betekent dus dat u toch moet betalen. 

Omboeken kan alleen in uitzonderlijke omstandigheden die aan ons ter beoordeling zijn. Denk dus goed na voordat u een cursus boekt. Geboekt=geboekt!

Aanmelden als burgerhulpverlener

U ontvangt, bij gebleken geschiktheid, aan het einde van de cursus een certificaat waarmee u zich kunt aanmelden als burgerhulpverlener bij mijnhartslagnu.nl

U downloadt de app of gebruikt SMS-alarmering. Als er zich in uw directe omgeving een hartstilstand wordt gemeld, krijgt u een app alert of een SMS-bericht met het verzoek om ofwel (a) direct naar het slachtoffer te gaan of (b) een AED op te halen en naar het slachtoffer te brengen. U hoeft niet te gaan als het u niet schikt. Meer informatie over wat een burgerhulpverlener doet en hoe u zich kunt aanmelden, vindt u hier

Hoe vaak herhalen? 

Per 1-1-2021 vermelden de certificaten van de Hartstichting/NRR die wij uitgeven geen geldigheidsdatum meer. HartslagNu heeft bepaald dat de geldigheid voor het HartslagNu systeem één jaar na de cursusdatum is. Er komt een nieuw stelsel van herhalingscursussen. I.v.m. Corona starten wij daar waarschijnlijk pas in 2022 mee.

Vergoeding reanimatiecursus door zorgverzekeraar

Wist u dat bepaalde verzekeraars de kosten van het volgen van een reanimatiecursus of een herhalingscursus vergoeden? Dit verschilt per verzekeraar. De dekking is meestal opgenomen in een aanvullend pakket. Vraag uw verzekeraar of kijk op www.zorgwijzer.nl

Bij het Zilveren Kruis worden onze cursussen ook vergoed als u over de juiste dekking beschikt. Soms wordt vergoeding in eerste instantie geweigerd omdat wij geen Hartstichting/Reanimatieraad zijn. Onze cursussen worden echter gegeven als reanimatiepartner van de Hartstichting en zijn erkend door de Reanimatieraad. U heeft dus wel recht op vergoeding. In zo'n geval adviseren wij u om een scan van uw diploma mee te sturen. Weigert men nog steeds te betalen, neem dan contact met ons op.

Vragen over onze cursussen?

Mail naar cursusinfo@reanimatienetwerk-amersfoort.nl of bel (maar a.u.b. alleen bij dringende vragen over een cursus) naar 033-833 0 833(Gelieve niet te bellen naar de Hartstichting of het Rode Kruis). U kunt hier ook een terugbelverzoek achterlaten.

______________________________________________________________________________________________

Andere aanbieders in en rondom Amersfoort

Er zijn ook andere aanbieders van cursussen actief in en rondom Amersfoort, zowel non-profit als commercieel. Andere namen voor reanimatie cursussen zijn ook “BLS/AED of Basic Life Support met gebruik AED”. Het maakt ons niet uit bij wie u een opleiding volgt, als u het maar doet! Er zijn ook EHBO-verenigingen die EHBO-cursussen met reanimatie en gebruik AED aanbieden. 

Kijk voor het volledige overzicht van cursussen in Amersfoort en de directe omgeving door non-profit instellingen aangesloten als reanimatiepartner bij de Hartstichting: (NB: kijk naar de details: er zijn verschillen in prijzen en duur van de opleiding). Voor de niet-reanimatiepartners, raadpleeg de website van de aanbieder. 

Geef "Amersfoort" of uw postcode in en u krijgt het volledige overzicht van cursussen in Amersfoort en omgeving voor de komende 3 maanden.

Volledig non-profit aanbod Amersfoort en omgeving

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort onderhoudt en beheert het netwerk van burgerhulpverleners bij reanimaties en publiek toegankelijke AED’s binnen de gemeente Amersfoort, in samenwerking met HartslagNu, de gemeente Amersfoort en de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn