HET AED-NETWERK IN AMERSFOORT ZOEKT MEER VRIJWILLIGERS

Ons netwerk is een burgerinitiatief en draait geheel op onbetaalde vrijwilligers.

Wij zoeken voor verschillende activiteiten mensen die ons willen helpen. Hier vind je meer informatie over wat het precies inhoudt.

Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je eraan wilt besteden.

AED-controleurs 

Het gaat om het regelmatig controleren van AED’s of eenmalige controle na een inzet of storing van een AED. Je kunt dit doen in jouw directe omgeving bij een wandeling of als je de hond uitlaat. Ook het ‘adopteren’ van één AED (waar je bijvoorbeeld vlakbij woont) kan al heel nuttig voor ons zijn. Je kunt zelf bepalen wanneer je langs loopt. De AED's die wij controleren hangen allemaal in buitenkasten die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Je hoeft niet te kunnen reanimeren. Zodra de Corona pandemie over is, willen wij een avond organiseren om meer te vertellen over wat de controle inhoudt, met name na een reanimatiemelding.

Kijk hier voor meer informatie.

Technische mensen 

We zoeken uitbreiding van ons technisch team, handige doe-het-zelvers die kunnen helpen bij het ophangen van buitenkasten of kleine reparaties. Het kan ook zijn dat onze AED-controleurs een probleem met een buitenkast hebben waar ze zelf niet uitkomen.

Wij hebben op dit moment een team van diverse vrijwilligers dat nieuwe buitenkasten ophangt en problemen verhelpt. 

Je kunt ingezet worden voor onder meer, het ophangen van buitenkasten en het plaatsen van AED’s daarin, het verhelpen van problemen met de buitenkast (zoals de kap die er niet meer op gaat) of een slecht leesbaar slot.  Het komt ook voor dat een buitenkast verplaatst moet worden. Ook zullen we jaarlijks de batterijen van het alarm moeten vervangen en dan controleren we meteen of het alarm het nog goed doet. In de winter zijn er soms problemen met de verwarming van de buitenkast. Dit kan betekenen dat we de verwarmingsplaat moeten vervangen. Uiteraard krijg je de onderdelen van ons. We vragen wel je eigen gereedschap te gebruiken. 

Je kunt van geval tot geval laten weten of je tijd en zin hebt om ons te helpen. Voor sommige werkzaamheden maakt het niet uit wanneer die gebeuren. Voor andere werkzaamheden moeten afspraken worden gemaakt met de gebouweigenaar i.v.m. toegang tot het gebouw.

We organiseren een bijeenkomst met onze huidige vrijwilliger voor de nieuwe leden van ons technisch team. Je hoeft je niet opnieuw aan te melden. Wil je ook AED's controleren dan vragen we je om je daarvoor wel aan te melden. Dat kan hier

Mensen voor in promotie stand  

Regelmatig laat het Reanimatie Netwerk zich zien bij wijkbijeenkomsten, veiligheidsbijeenkomsten, Amersfoort Aangenaam voor nieuwe inwoners. de Verenigingenmarkt op het Eemplein etc. We zoeken daarvoor mensen die het leuk vinden om te vertellen over het netwerk en waarom dat zo belangrijk is.

Wij moeten nu soms verstek laten gaan omdat wij op de dag van de bijeenkomst onvoldoende vrijwilligers beschikbaar hebben. Wij zoeken daarom uitbreiding van de groep vrijwilligers. Wij leveren de standmaterialen (folders, banner, etc.). Wij vragen tevoren wie er kan en op basis van de aanmeldingen beslissen we of wij naar een bijeenkomst kunnen gaan. Je bepaalt per keer of je tijd en zin hebt om ons te helpen. Er staan meestal tenminste 2 mensen van het netwerk op een bijeenkomst. Vaak ook een bestuurslid.

Je spreekt mensen aan en beantwoordt hun vragen. Het levert vaak leuke gesprekken op. 

Wij leveren je de meest voorkomende vragen en antwoorden. We briefen je voor een bijeenkomst over het verwachte publiek en eventuele specifieke aandacht voor onderwerpen. 

Wijkcoördinatoren

Wij willen in Amersfoort  in elke wijk een of meer wijkcoördinatoren hebben. Dit zijn onze ogen en oren in de wijken. Als er veel lokale vrijwilligers zijn, helpen zij ons die aan te sturen en te ondersteunen. De wijkcoördinatoren helpen ons bij het identificeren van gaten in ons netwerk die gevuld moeten worden, zowel wat burgerhulpverleners als wat 24/7 beschikbare AED’s betreft. Ook promoten zij ons netwerk (AED's en burgerhulpverleners) en geven ons door waar zij mogelijkheden zien voor het plaatsen van nieuwe AED's, organiseren van cursussen of andere activiteiten. In sommige wijken is er ook contact met andere wijkorganisaties en de wijkagent.

Andere vrijwilligers

Wij kunnen verder hulp gebruiken op het gebied van: marketing, website beheer, schrijven van persberichten en contact onderhouden met de pers. 

We kunnen ook altijd reanimatie-instructeurs gebruiken. We zoeken hiervoor NRR-instructeurs of mensen die hiervoor opgeleid willen worden (je moet dan een medische of didactische achtergrond hebben of EHBO-instructeur zijn). Wij betalen de opleiding als je tenminste 8 keer in twee jaar voor ons wilt optreden. 

Algemeen

Wij hebben meerdere Whatsapp groepen voor onze vrijwilligers waarin wij communiceren. Voor spoedklussen (bijv. controle na inzet van een AED) kunnen we je ook mobiel bellen of direct whatsapp-en/SMS-en. Je kunt algemene berichten over het netwerk ook vinden op Facebook (@reanimatienetwerkamersfoort).

Iedere vrijwilliger kan bij ons gratis om de twee jaar een basis- of herhalingscursus reanimatie volgen. Je krijgt hiervoor een kortingscode en kunt de cursus direct op onze webshop www.reanimatiecursus-amersfoort.nl boeken.

Wij organiseren regelmatig een vrijwilligersavond waarin we vertellen over ontwikkelingen in het netwerk en waarin vrijwilligers ervaringen kunnen uitwisselen.

Als je in je eigen omgeving een mogelijkheid ziet om het Reanimatie Netwerk Amersfoort onder de aandacht te brengen, laat het ons weten!

Als er bij jou in de buurt geen AED beschikbaar is, dan kunnen we je helpen om een crowdfundingactie in je buurt op te zetten om er een te krijgen. Kijk hier.

Al onze vrijwilligers zijn verzekerd via de collectieve verzekering van de gemeente Amersfoort, welke door in de Buurt033 is afgesloten. Deze verzekering is bedoeld als aanvulling op je bestaande verzekeringen. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie: wijken@reanimatienetwerk-amersfoort.nl  

Aanmelden als AED-controleur: hier

Laat aub weten voor welke rol of rollen je belangstelling hebt en vermeld je telefoonnummer zodat we je kunnen bellen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn