Help mee om Amersfoort 'hartveilig' te maken!

Vragen over AED's en Buitenkasten


Terug naar overzicht

04-12-2016

Het door u aangeboden apparaat is wel erg duur. Kan ik niet beter een goedkoper model nemen?

a. De AED gaat veel verder dan de meeste andere AED’s. Het gaat bij deze AED om een nieuwe aanpak voor publiek toegankelijk defibrilleren. Hierdoor is de AED enorm geschikt voor ons nieuwe netwerk in Amersfoort. De grensverleggende LIFEPAK Cr 2 AED met AED-programmabeheer vormt de kern van een compleet AED-responssysteem. Alles en iedereen is met elkaar verbonden, waardoor bij een plotselinge hartstilstand onnodige vertragingen worden voorkomen.
b. Elke respons op een hartstilstand vereist reanimatie. Elke keer weer. De reanimatie moet onderbroken worden voor hartritme analyse. Dit vereist dat hulpverleners 10 seconden of meer pauzeren. Helaas nemen door het onderbreken van reanimatie de overlevingskansen af en daarom wordt in de 2015 reanimatierichtlijnen van de Europese Reanimatieraad (European Resuscitation Council, ERC) geadviseerd de pauzes tot een minimum te beperken om zo de kans op succes te vergroten.
c. Met de cprINSIGHT-technologie van de LIFEPAK CR 2 zijn deze pauzes niet nodig. Zodra met reanimatie is begonnen, analyseert en detecteert de CR 2 tijdens de reanimatie een schokbaar ritme.
d. Hierdoor wordt het pauzeren tussen borstcompressies aanzienlijk beperkt en worden de pauzes zelfs geëlimineerd als er een niet-schokbaar ritme wordt waargenomen.
e. Meer reanimatie betekent een verbeterde bloedcirculatie en een grotere overlevingskans.
f. De gemiddelde kosten per jaar gedurende de garantieperiode van 8 jaar van de door ons aanbevolen CR2 zijn relatief laag als je die vergelijkt met andere AED’s waar je bijvoorbeeld regelmatig nieuwe electroden en accu’s moet aanschaffenTerug naar overzicht


Veel voorkomende vragen over problemen bij AED's en buitenkasten: kijk hier

E-mailen
Bellen
Map
Info